Dan Turèll Medaljen 2016: Særmedalje til Peter Strøm

En særmedalje blev ved uddelingen af sølvmedaljen i 2016, uddelt til lederen af Dan Turèll Samlingen, Peter Strøm.

For første gang i Dan Turèll Medaljens historie blev i forbindelse med medaljeoverrækkelsen på Vangede Bibliotek uddelt en ekstra medalje – en Surprise Medalje, så at sige.

Den på forhånd annoncerede medaljemodtager var den herboende armerikanskfødte forfatter og oversætter Thomas E. Kennedy.

Men efter den ordinære medaljeoverrækkelse, blev initiativtageren til Dan Turèll Samlingen (og medlem af Dan Turèll Selskabet), bibliotekar Peter Strøm, kaldt på scenen. 

Peter Strøm stod til at gå på pension 1. juli 2016, men havde lovet fortsat at være aktiv i Dan Turèll sammenhænge, bl.a. som frivillig medarbejder i Dan Turèll Samlingen.
Peter Strøm med sin Dan Turèll Medalje
Jacob Ludvigsen (formand for Dan Turèll Selskabet) overrakte Peter en Æres-Medalje  “for sit utrættelige og uvurderlige arbejde gennem stiftelsen og driften af Dan Turèll Samlingen at bidrage til at opretholde Dan Turèlls eftermælde, naturligvis først og fremmest i Vangede, men også generelt, idet selve samlingens eksistens betyder, at der findes en fysisk ramme omkring Dan Turèlls forfatterskab og et sted, hvor forskere, litterater og alle andre interesserede kan søge hen.”