Dan Turèll åbner CPH:DOX

Så kort og mærkeligt livet er
Danmark, 2008
DigiBeta, 47 min.
Med engelske undertekster

Instruktør: Anders Østergaard
Manus: Anders Østergaard
Kamera: Simon Plum, DFF
Lyd: Halfdan E.
Klip/Edit: Anders Villadsen
Med: Dan Turèll
Inge Turèll
Chili Turèll
Lars Bom
Producer: Helle Winther Remfeldt
Produktion: Everest Pictures ApS.

Distr.: Sandrew Metronome, Denmark.

 

Facebook gruppe

 

  

Anders Østergaards nye film af Dan Turèll vises på åbningsgallaen på Statens Museum for Kunst.  

 

Stillfoto fra Så kort og mærkeligt livet er

 Statens Museum for Kunst er en af de mest fremtrædende venues på CPH:DOX 2008. Museet lægger d.6.november kl.20 lokaler til dokumentarfilmfestivalens store åbningsarrangement. Aftenen byder på Producentforeningens uddeling af GuldDok-priserne for årets bedste dokumentarer, drinks fra Jameson, DJ's fra det ganske danske dokumentarland og verdenspremiere på Anders Østergaards film 'Så kort og mærkeligt livet er'. Det er en film om forfatteren, entertaineren og digteren Dan Turèll.

Anders Østergaard sætter billeder og musik til Turèlls egne ord, og vi følger Onkel Danny gennem alle livets faser. Med en enestående filmisk rytmik, der matcher forfatterens egen, tager Østergaard os hele vejen omkring det korte og mærkelige liv, hvor det aldrig er let - for nogen! Men alligevel så poetisk enkelt.

Filmen deltager også i konkurrenceserien Danish Dox Award.  Denne ny konkurrenceserie på CPH:DOX er oprettet i respekt for den danske dokumentarfilms mangfoldighed og kunstneriske vovemod i disse år. Grand viser filmen d.9.11. kl. 21.30 og Empire Bio d.13.11. kl.18.45.

 

TOUR DE TURÈLL er et særarrangement under CPH:DOX d.13.11.
Touren starter kl. 17.00 på Onkel Dannys Plads, Kbh V. Touren slutter kl. 20.30.

Tour de Turèll er et kig ind i Dan Turèlls København. Vi skal møde gamle venner og besøge stamstedet, gaderne, helten og nattevandrerne, som Dan Turèll beskrev i sine digte, bøger og klummer.
Undervejs får vi blandt andet fornemt besøg af Dan Turèlls ven Jakob Ludvigsen, de funklende sølvstjerner Jan Kaspersen og Flemming Quist-Møller, der træder ud af Karmastudiet og ind på musikscenen for de Damer og Herrer.
I en fantastisk opdatering til nutiden hylder Jesper "Jokeren" Dahl den gamle mester sammen med de to"Sølvstjerner"!! ..!
Efter filmen kører bussen tilbage til Onkel Dannys Plads til nachspiel på Doxclub, hvor der åbnes op for DR's unikke arkivmateriale om Dan Turèll. Vi har fået lov til at udvælge plader fra Dan Turèlls pladesamling, som bringes til live på aftenen v. Master Fatman & hans partner på aftenen David Birch.

 
 
 
 

Copyright 2003-2008 www.turellsamlingen.dk