2003

Afdelingsleder Peter Strøm i samlingen. Foto: Henrik Holst, Villabyerne06.12.03 Turèll-samlingen deltog selvfølgelig i auktionen over arven efter Dan Turèll d. 3. december, og selvom hammerslags-priserne kom langt over vurderingen, lykkedes det at få nogle gode emner med hjem til samlingen. Det blev til i alt fire vigtige genstande, der fremover vil kunne studeres i Turèll-samlingen:

 

Katalognummer 3588: En sjælden 1. udgave af "Reception", med bidrag af  bl.a. Per Højholt og Dan Turèll. 

 

Katalognummer 3593: Dan Turèlls idéfond, en arbejdsmappe fyldt med artikler, udklip m.v. til inspiration for Dan Turèlls værker.

 

Katalognummer 3599: Originalt håndskrevet manuskript der omhandler Turèlls fascination af Anders And.

 

Katalognummer 3628: "Jukebox II", mappe med diverse manuskripter af Turèll bl.a. et originalt håndskrevet manuskript med titlen "Jyllands-Digt".

 

Turèll-samlingen var med indtil sidste bud på adskillige andre katalognumre, bl.a. Dan Turèlls skrivebord (katalognummer 3578), scrapbogen fra San Francisco (katalognummer 3561) og manuskriptet til "Gud og Gokke" (katalognummer 3614). Se hammerslags-prisen på de enkelte katalognumre på Bruun Rasmussens hjemmeside

 

21.11.03 Bruun Rasmussen Bogauktioner afholder en specialauktion onsdag d. 3. december 2003, hvor Dan Turèlls efterladenskaber kommer under hammeren. Det bliver en af de vigtigste auktioner i nyere tids dansk litteratur- og kulturhistorie. En stor del af auktionsnumrene er bøger, breve og manuskripter men meget andet kommer også under hammeren, herunder gribben Gilbert, Dan Turèlls hashpibe, læderjakke og skrivemaskine. Se online katalog for en liste over Dan Turèll auktionsemner.

06.11.03
Du kan nu læse Jane Duncan Kielbergs historie om sin far, Mejerimanden fra "Vangede Billeder", under Dan Turéll billeder.

Åbningen af samlingen 11. oktober 200305.11.03
På biblioteket blev der i ugen taget en masse gode billeder af foredrags- holderne og af jer - publikum. Vi er så småt gået i gang med at lave et billedarkiv hvor I ville kunne se disse billeder og en masse andre gode billeder vi har lånt af Dan's familie og venner. Vi forventer dog først at åbne billedarkivet i det nye år, men hold løbende øje med siden...

 

Åbningen af samlingen 11. oktober 2003. Fra venstre: Chili Turèll, Asger Schnack, Inge Turèll og Jacob Ludvigsen20.10.03 Så er Dan Turèll ugen slut på Vangede bibliotek og vi er tilbage til hverdagen (men den holder vi vel også alle sammen af !)

Det har været en fantastisk uge, med masser af spændende foredrag og underholdning om manden, forfatteren og vennen Dan Turèll.

 

 

15.10.03 Den 15. oktober 1969 besluttede Dan Turèll sig for at blive professionel forfatter. Han kaldte dagen for Poetry day. Det var netop det, der stod i hans Mayland-kalender 15. oktober 1993, hvor han døde i en alder af kun 47 år.
I dag udkommer tre nye bøger:

Dan Turèll: Udvalgte digte I. 1969-74. Udvalgt og med forord af Peter Laugesen (Borgens forlag, 417 s. 299 kr.)

Dan Turèll: En nat ved højttaleren med sprogets mikrofon. Rariteter 1969-74. Redigeret at Lars Movin og Steen Møller Rasmussen. (Bebop, 174 s. 200 kr.)

Lars Movin og Steen Møller Rasmussen: Onkel Danny fortalt. Interviews (Bebop, 184 s. 200 kr.)

Så til alle os hungrende Dan Turèll-fans er der masser at gå i kast med...

Dan Turèll. Foto: Peder Bundgaard10.10.03
Velkommen til Turèll-samlingen. Du kan læse mere om siden under "om samlingen".                                           

"Dan Turèll billeder" er inspireret af "Vangede billeder" hvor Dan Turèll fortæller glimt af sine oplevelser i Vangede. I stedet kan du her læse glimt af andres oplevelser af Dan Turèll. Du kan også selv skrive indlæg hvis du har en oplevelse med Dan Turèll du har lyst til at dele.

Og sidst - men ikke mindst - en tak til alle der har gjort det muligt at lave denne samling og hjemmeside. Især Dan's familie og hans venner der har været meget behjælpelige med alt mellem himmel og jord.

Nævnes skal Inge Turèll for at synes ideen var lige så god som vi gjorde, og som har kigget fotoalbummet igennem og har fundet en masse skønne billeder af Dan.
Sem Turèll som også har været de gamle fotografier igennem. Og Peder Bundgaard der har lavet billedet af Dan Turèll der bliver brugt som vandmærke her på siden og i vores pressemateriale, har fundet de gamle bogforsider han har lavet frem og udstillet dem ved samlingen, og som også har lånt os en masse fantastiske billeder. Tusind tak til jer alle sammen!

 

God fornøjelse

 
 
 
 

Copyright 2003-2008 www.turellsamlingen.dk